Καλλιεργητικές Τεχνικές

Η άνοιξη στον αγρό

spring

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε την άνοιξη και οι αγρότες σιγά σιγά βγαίνουν στα χωράφια τα οποία αρχίζουν να στεγνώνουν από τις βροχές ώστε να τα δουλέψουν. Οι βροχές δημιούργησαν πολλά προβλήματα με ασθένειες στα χειμερινά λαχανικά.

Οι πιο <<αγχώδεις>> αγρότες ετοιμάζονται μετά της 25 Μαρτίου να αρχίζουν να σπέρνουν καλαμπόκι. Καλό είναι να δείτε τις καλλιεργητικές τεχνικές του καλαμποκιού πριν σπείρετε.

Τα ζιζάνια αρχίζουν να φουντώνουν και να βγαίνουν τα ανοιξιάτικα. Το σπανάκι, το πράσινο κρεμμυδάκι είναι έτοιμα για συγκομιδή με καλές αποδόσεις αλλά ταλαιπωρήθηκαν πολλοί από τις ασθένειες φυλλώματος.

Τα δένδρα αρχίζουν να ανθίζουν και να είναι επιρρεπή για ασθένειες. Ασθένειες όπως το Φουζικλάδιο της μηλιάς αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον τοπικό σας γεωπόνο για τις απαραίτητες επεμβάσεις.

Στο αμπέλι σας επίσης θα πρέπει να προσέχετε για τις ασθένειες όπου πρώτη ξεκινά την άνοιξη η Φομοψη ακολουθούν το Ωίδιο οι Θρίπες κ.α.

Στα πυρηνόκαρπα (ροδακινιά) φοβίες αυτό το διάστημα είναι οι μολύνσεις από Μονίλια, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γεωπόνο σας για τις επεμβάσεις που θα κάνετε για το πότε και με τι θα ψεκάσετε.

Στην ελιά πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για το Κυκλοκόνιο, αυτό το διάστημα γίνονται οι μολύνσεις.

Καλό είναι να συμβουλεύεστε τακτικά την ιστοσελίδα του υπουργείου με τις γεωργικές προειδοποιήσεις.

Απάντηση