Geoponoi.Gr

Μ.Πέμπτη και Βάψιμο αυγών με υλικά από τον κήπο μας

Μεγάλη Πέμπτη και φέτος δεν έχουμε μπει καθόλου στο πνεύμα των γιορτών λόγω των συνθηκών για αυτό θα πρέπει να μπαίνουμε σιγά σιγά, φορώντας πρώτα ένα χαμόγελο. Και επειδή δεν θέλουμε απλά να τα βάψουμε με φυσικό τρόπο με υλικά από τον κήπο μας, θα κάνουμε και σχέδια από φύλλα μαϊντανού, βασιλικού και άλλα.

Λοιπόν πάμε στην αποθήκη μας και παίρνουμε από τα κόκκινα κρεμμύδια που έχουμε αποθηκεύσει πέρσι τις φλούδες, ενδεχομένως τα είχαμε μαζέψει τα φύλλα από τον προηγούμενο μήνα η αλλιώς στο μπακάλικο της γειτονιάς πρόθυμα θα σας τα δώσει.

Στην συνέχεια πάμε στις γλάστρες μας και παίρνουμε φύλλα μαϊντανού, βασιλικού, και ότι άλλο σχέδιο θέλετε. Πιο κάτω θα δείτε και ένα video σχετικό που ανακαλύψαμε στο ίντερνετ και θα σας βοηθήσει.

Τι θα χρειαστείτε ;

  1. Αυγά
  2. Φλούδες κρεμμυδιών
  3. Φύλλα από αρωματικά της αρεσκείας μας
  4. ένα πλυμένο παλιό καλσόν κομμένο σε κομμάτια ώστε να χωράει ένα αυγό
  5. Ξύδι
  6. Αλάτι

Διαδικασία

Ξεκινάμε με καθαρά στεγνά αυγά όπου πάνω τοποθετούμε σε κάποια αυγά λίγο υγρά φύλλα μαϊντανού, βασιλικού, τριφύλλι ή όποιο άλλο θέλουμε ώστε να κολλήσουν στα αυγά και τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι καλσόν και δένουμε το καλσόν με ένα σκοινάκι και κόβουμε ότι εξέχει όπως θα δείτε στο βίντεο.

Τοποθετούμε τα αυγά και τα κρεμμύδια εναλλάξ μέσα στην κατσαρόλα, στην συνέχεια βάζουμε το νερό ίσα που να καλύπτει τα αυγά. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12 λεπτά όπου θα είναι έτοιμα τα αυγά. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουτάλι σούπας ξύδι.

Βλέπουμε το χρώμα που έχουν τα αυγά μας και τα όταν πάρουν το επιθυμητό για εμάς τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κρύο νερό. Αφού περάσει κάποια ώρα αφαιρούμε προσεχτικά το καλσόν και τα φύλλα.

Στην συνέχεια τα στεγνώνουμε και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα βαμβάκι για να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Exit mobile version