Geoponoi.Gr

Κλιματικές αλλαγές: Οι επιπτώσεις στην Γεωργία και η προσαρμογή αύτης

Τα τελευταία χρόνια όλο και παρατηρούμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακραίες βροχοπτώσεις που σε μερικές ώρες να έχει βρέξει πάνω από 100 χιλιοστά, πλημμύρες σε περιοχές όπου δεν τις είχαμε ξαναδεί. Η το φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας. Η αύξηση της θερμοκρασίας, το 2016 οι χειμερινοί μήνες είναι οι πιο ζεστοί καταγεγραμμένοι μήνες σε σχέση με τους χειμερινούς των περασμένων ετών. Με αποτέλεσμα η πρώιμη συγκομιδή έως και ένα μήνα πολλών χειμερινών φυτών. Δεν θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο το γιατί έχουμε αυτή την μεταβολή αλλά  για τις επιπτώσεις στην Γεωργία και το πώς θα πρέπει να προσαρμοστεί  σε αυτή την αλλαγή.

Οι επιπτώσεις στην γεωργία είναι μεγάλες και οι μεταβολές που γίνονται επηρεάζουν σε τελικό βαθμό την διατροφή του ανθρώπου. Κάποιες θα τις σχολιάσουμε παρακάτω.

Προσαρμογή της Γεωργίας στην κλιματική αλλαγή 

 

Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτές οι στρατηγικές προσαρμογής της γεωργίας  χρειάζονται και πολιτική βούληση και συνεργασία μεταξύ κρατών.

 

Πηγές:

FAO. “Impact of Climate Change, Pests and Diseases on Food Security and Poverty Reduction.” Special event background document for the 31st Session of the Committee on World Food Security. Rome. 23-26 May 2005

Fischer G., M. Shah, H.v. Velthuizen, 2002: Climate Change and Agricultural Vulnerability. IIASA, Laxenburg, Austria.

Exit mobile version