Η ζωή στον Κήπο

Κήπος και Υγεία

Η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα που τα οφέλη της είναι πολλαπλά.  Η καθημερινή επαφή με τον φρέσκο αέρα, με τα δικά σας προϊόντα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία σας.

Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που ποτέ δεν είναι βαρετή. Βελτιώνει την σωματική υγεία και ψυχική ευεξία.  Δίνει το κίνητρο να πάρεις καθαρό αέρα και να σε δει ο ήλιος μαζί με δωρεάν δόση βιταμίνης D. Η επίτευξη των δικών σας προϊόντων δίνει μια έντονη χαρά. Είναι εξαιρετική δραστηριότητα  για παιδιά, ηλικιωμένους και για όλους τους ανθρώπους.

Οι ασκήσεις που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις είναι το σκάψιμο του κήπου, το ξεβοτάνισμα, το πότισμα η φύτευση. Η ικανοποίηση ότι η σαλάτα στο τραπέζι είναι από τα χέρια σας είναι μεγάλη. Επίσης η καλλιέργεια τους είναι από εσάς με τις λιγότερες βιολογικές παρεμβάσεις.

Θα είστε σίγουροι ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή.

%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ac%cf%81%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-2

Μπαίνοντας στην διαδικασία της καλλιέργειας μπαίνετε σε μια δημιουργική σκέψη να κάνετε τα φυτά σας πιο παραγωγικά. Θα ανακαλύψετε την αξία της κομποστοποίησης και θα μπείτε ευχάριστα σε μια διαδικασία ανακύκλωσης των υπολειμμάτων της κουζίνας σας, των φρούτων των λαχανικών, κάνοντας το δικό σας κομπόστ, δηλαδή το δικό σας λίπασμα.

Τα οφέλη στην υγεία είναι ότι

  • μειώνει το άγχος,
  • μας ξαναβάζει στην παραγωγική διαδικασία και βάζουμε το μυαλό να δουλέψει
  • έχοντας τα δικά σας τρόφιμα θα αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και θα μειώσετε τα έτοιμα προϊόντα. Επίσης βλέποντας αυτήν την στάση τα παιδιά θα μπαίνουν στη ίδια υγιεινή λογική
  • καθημερινή άσκηση κάνοντας απλές δουλείες σκάψιμο, φύτεμα, πότισμα σημαίνει καλύτερη φυσική κατάσταση, καίγοντας πολλές θερμίδες
  • εξοικονόμηση χρημάτων και η αίσθηση της αυτάρκειας σε τρόφιμα
  • ψυχολογικά βοηθά ανθρώπους σε δύσκολη κατάσταση να ‘ξεχαστούν’ και να πάρουν αυτοπεποίθηση. Κάπου έιχα διαβάσει ένα σύνθημα ‘ Η κηπουρική είναι πιο φτηνη απο την ψυχοθεραπεία και σου μένουν και οι ντομάτες’

Χρειάζεται ενθουσιασμός αλλά δεν χρειάζεται κατάχρηση σπέρνοντας πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ τον καλλιεργητικό χρόνο, που μπορεί να σας κάνει να βαρεθείτε η να μην μπορείτε να ανταπεξέλθετε.

Για εσάς που δεν έχετε κηπό μην πτοηθείτε φυτέψτε σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Υπάρχουν πολλές αναφορές για τον αστικό κήπο.

Άντε, φορέστε τις γαλότσες σας και αρχίστε την κηπουρική!!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα εξής άρθρα:

Κάντε ενδιαφέρον τον κήπο για τα παιδιά σας

Φράουλα: Καλλιεργητικές Τεχνικές

Χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας στον κήπο

Χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια της αγγουριάς στον κήπο

Απάντηση