Geoponoi.Gr

Χριστουγεννιάτικα δώρα από τον κήπο σας

rsz_christmas

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος όπου προσφέρουμε δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους.  Πως θα σας φαινόταν αν δεν ψάχνατε με τις ώρες σε εμπορικά (δεν μιλάω για τον χρόνο που θα ψάχνετε πάρκινγκ) και να προσφέρατε όμορφα δώρα από τον κήπο σας.

Αυτά τα δώρα μπορούνε να τα απολαύσουν όλο τον χρόνο.

Ιδέες για δώρο Χριστουγέννων

Θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο καλαθάκια που θα τοποθετήσετε κάποια από τα παρακάτω προϊόντα.

Δημιουργήστε την δικιά σας σάλτσα για μακαρόνια. Εφόσον κάνετε σάλτσα βάλτε την έμπνευση σας να οργιάσει και φτιάξτε την δική σας σάλτσα από τις δικές σας ντομάτες προσθέτοντας τα μυρωδικά σας  που σας αρέσουν. Προσφέρετε την δικιά  σας σάλτσα. Επίσης μπορείτε να προσφέρετε τα δικά σας τουρσιά.

Τα  δικά σας  βότανα αποξηραμένα ή και φρέσκα σε χάρτινα σακουλάκια από τον κήπο σας.  Ένα δώρο που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Αυτοί που μαγειρεύουν θα ξετρελαθούν ξέροντας ότι θα χρησιμοποιούν φρέσκα μυρωδικά.

Στην διατροφική συνήθεια των Ελλήνων ακόμα δεν έχουν μπει σαν σνακ αφυδατωμένα λαχανικά, πλέον πουλιούνται σε πολλά ξηροκαρπάδικα, όπου είναι ένα υγιεινό σνακ, θα ήταν ένα ευφάνταστο δώρο, αφυδατωμένα λαχανικά (φασολάκια, καρότο, πιπεριές  και ότι άλλο θέλει η ψυχή σας).

Το να προσφέρετε σπόρους ή βολβούς από τον κήπο σας σε χάρτινα σακουλάκια που έχετε μαζέψει εσείς  θα δώσει μεγάλη χαρά στους κηπουρούς γιατί θα ξέρουν ότι διαθέσατε χρόνο πολύ για αυτό.

Μπορείτε να φτιάξετε γλαστρούλες με λουλούδια ή κάποιο αρωματικό και να τα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.Μπορείτε να βάλετε και μία ετικέτα στην κάθε γλάστρα.

Αν φτιάχνετε λικέρ, μπορείτε να φτιάξετε λικέρ από τα φρούτα του κήπου σας. Λικέρ κυδώνι, λεμόνι, ρόδι.

Αυτά τα δώρα θα τα έχετε έτοιμα πριν τα Χριστούγεννα και απλά θα τα βάλετε στο καλαθάκι.

 

 

Exit mobile version