Ημερολόγιο εργασιών Κήπου

Ενημέρωση εξάρσεων εχθρών και ασθενειών σε καλλιέργειες: Ιούλιος  

Με αυτό το άρθρο ανοίγουμε μία νέα σειρά άρθρων όπου θα ενημερώνουμε για τα προβλήματα που έχουμε σε καλλιέργειες στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε με  εξάρσεις εχθρών και ασθενειών ώστε να προειδοποιούμε γεωπόνους και αγρότες για να λάβουν τα μέτρα τους. Θέλουμε την βοήθεια σας, να μας ενημερώνετε για προβλήματα στις καλλιέργειες, γιατί η γρήγορη ενημέρωση θα βοηθήσει στην πρόληψη.

Ιούλιος και το πράσινο σκουλήκι στην θέση του, μεγάλες εξάρσεις και ήδη από τις πρώτες γενεές του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε πολλές καλλιέργειες.

Φασόλια:

Πράσινο σκουλήκι: Οι μετρήσεις στις παγίδες φέτος έχουν τρελαθεί, πολλές συλλήψεις. Εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί, μπορούν να κάνουν μεγάλες καταστροφές τόσο στο φασόλι το ξερό όσο και στο χλωρό (περισσότερες). Μεγάλη προσοχή και να είστε σε ετοιμότητα κάνοντας επιθεωρήσεις για ψεκασμούς με τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα. Ένδειξη ότι θα έχετε πρόβλημα είναι αν βλέπετε  νυχτοπεταλούδες πάνω από την καλλιέργεια σας.

Μεγάλα προβλήματα από τετράνυχο ακόμα δεν έχουμε δει αλλά όσοι έχετε φασόλι ξερό να είστε σε ετοιμότητα για ψεκασμούς.

Τομάτα:

Φέτος είχαμε πολλές αναφορές για Pythium προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στα νεαρά φυτά όπου είχαμε τήξεις νεαρών φυτών.

Τετράνυχος: Μεγάλα προβλήματα με τετράνυχο έχουν αναφερθεί αυτό το διάστημα να είστε σε ετοιμότητα για ψεκασμούς.

Αγγούρι:

Ωίδιο: Μεγάλη προσοχή αν και ακόμα δεν έχουμε πολλές αναφορές για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όταν εμφανισθεί κόβουμε τα φύλλα και ψεκάζουμε με τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα.

Τετράνυχος: Μεγάλα προβλήματα με τετράνυχο έχουν αναφερθεί αυτό το διάστημα να είστε σε ετοιμότητα για ψεκασμούς.

Μελιτζάνα:

Τετράνυχος: Μεγάλα προβλήματα με τετράνυχο έχουν αναφερθεί αυτό το διάστημα να είστε σε ετοιμότητα για ψεκασμούς.

Καλαμπόκι:

Diabrotica virgifera: Πολλά προβλήματα από αυτό το σκαθάρι και φέτος στην Βόρεια Ελλάδα, ψεκασμοί κατά την άνθηση αλλά η λύση είναι στην αμειψισπορά.

Βαμβάκι:

Πράσινο σκουλήκι: Οι μετρήσεις στις παγίδες φέτος έχουν τρελαθεί πολλές συλλήψεις. Εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί μπορούν να κάνουν μεγάλες καταστροφές. Μεγάλη προσοχή και να είστε σε ετοιμότητα για ψεκασμούς κάνοντας επιθεωρήσεις στο χωράφι σας . Ένδειξη ότι θα έχετε πρόβλημα είναι αν βλέπετε  νυχτοπεταλούδες πάνω από την καλλιέργεια σας. Συμβουλευτείτε τους τοπικούς γεωπόνους για τις ενέργειες σας

1 reply »

Απάντηση