Ταξιδια

Σκόπελος από μία άλλη ματιά

Εκτός από την γεωπονική αγαπάμε και τα ταξίδια, που και που θα γράφουμε και άρθρα με τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες. Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε και τις δικές σας.

Σκόπελος νησί των Σποράδων με περίπου 5000 κατοίκους. Ένα όμορφο νησί γραφικό  με πολύ πράσινο και καταγάλανα νερά.

sokakia

Ξεκινώντας την διαδρομή μας από τα όμορφα νησιώτικα σοκάκια πρέπει να δοκιμάσουμε την περιβόητη σκοπελίτικη τυρόπιτα στου Μιχάλη που ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας.

mixalis

Στην χώρα βρίσκεται και το ενετικό κάστρο όπου σώζονται μόνο ερείπια του τοίχους. Στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται η ταβέρνα του ρεμπέτη Ξηντάρη, να την επισκεφθείτε αφού κλείσετε κάποιο τραπέζι γιατί είναι πολύ φημισμένη και έχει πολύ κόσμο. Μετά της 10 κ μισή υπάρχει ρεμπέτικη ορχήστρα.

Διάσημα τοπικά φαγητά του νησιού είναι η σκοπελίτικη τυροπιτά, δαμάσκηνο αυγάτο (όνομα της ποικιλίας) γλυκό του κουταλιού, κατσικάκι με δαμάσκηνο.

Οι παραλίες που αξίζει να δείτε και είναι οργανωμένες είναι η παραλία της Στάφυλου, Καστάνη, Μηλιές, Λιμνωνάρι, Αγ. Ιωάννης, Βελάνιο (εδώ μπορείτε να κάνετε και γυμνισμό μετά τον βράχο) και πολλές άλλες για να τις ανακαλύψετε. Οι παραλίες του  νησιού έχουν σχεδόν όλες βότσαλο με πεντακάθαρα νερά, καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλα γιατί στην περίοδο που έχει πολύ κόσμο δεν θα βρείτε εύκολα.

Στο νησί υπάρχουν πολλές σφήκες και πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό. Πάρτε καμία αλοιφή να έχετε μαζί σας.

skopelos (3)

Τα χωρία που αξίζει να επισκεφτείτε εκτός από την χώρα της Σκοπέλου, είναι ο Πάνορμος  όπου και εκεί μπορείτε να κάνετε μπάνιο, όπως επίσης η Γλώσσα που είναι ένα γραφικό χωρίο χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε βουνό.

limani glwssa

Στην επάνω φωτογραφία φαίνεται το λιμάνι του λουτρακίου το δεύτερο λιμάνι της Σκοπέλου

Δεν πρέπει να παραλείψετε να πάτε στο Εκκλησάκι του Άι Ιωάννη όπου γυρίστηκε η ταινία Mamma Mia, από την Γλώσσα είναι περίπου στα 10 λεπτά με κάπως δύσκολο δρόμο.

ag iwannis

Άλλες δραστηριότητες

υπέροχες διαδρομές στα μονοπάτια του νησιού. Πέντε εκ των οποίων είναι χαρτογραφημένα και υπάρχουν χάρτες στο λιμάνι της χώρας. Η πιο διάσημη διαδρομή είναι στα μοναστήρια του όρους Παλούκι και είναι προσβάσιμα μονοπάτια. Αξίζει να περπατήσετε και να δείτε τις υπέροχες εικόνες.

Μην παραλείψετε να κάνετε την βόλτα με το καραβάκι στην Αλόννησο, επιλέξτε μία μέρα που να μην έχει πολλά μποφορ.

Η οικονομία του νησιού βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, την γεωργία και κτηνοτροφία. Οι κύριες καλλιέργειες τους είναι η ελιά και τα δαμάσκηνα σκοπέλου. Επίσης γνωστό είναι το νησί για την μελισσοκομία του όπου παντού έβλεπες μελίσσια. Παραλείψαμε να αναφερθούμε στην αλιεία και τα φρέσκα ψάρια που θα βρείτε.

tilegrafos

Σε ένα μοναστήρι ανακαλύψαμε τον τηλέγραφο όπου είναι αειθαλές πολυετές φυτό σπάνια το συναντάμε στην βόρεια Ελλάδα και έχει χαρακτηριστικό μοβ χρώμα.

Απάντηση