Από τον κήπο σου στο τραπέζι

Πώς να επιλέξετε το χριστουγεννιάτικο δένδρο σας

christmas-tree-1149919_960_720

Έρχονται τα Χριστούγεννα και χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα … πραγματικό ή ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Το δένδρο που καθιερώθηκε ως χριστουγεννιάτικο είναι το έλατο το οποίο αντικατέστησε άλλα δένδρα σύμβολα παλαιότερων θρησκειών. Εδώ θα σας μιλήσουμε για τα δένδρα και θα σας πούμε ότι είναι μία καλλιέργεια σαν όλες τις άλλες και καλλιεργείτε κυρίως σε ορεινές περιοχές και δίνει πνοή στις ορεινές περιοχές, μία τέτοια περιοχή είναι ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής όπου καλλιεργούνται έλατα. Με το πραγματικό δένδρο μπορούμε να μυρίσουμε δάσος στο σπίτι μας υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις εαυτού δεν είναι τις ώρας.

Τα δένδρα πωλούνται ή σε γλάστρες που αργότερα μπορείτε να τα εγκαταστήσετε στον κήπο σας ή κομμένα που είναι το πιο διαδεδομένο.

Τα είδη των δένδρων που χρησιμοποιούνται

  • Ελατό: Abies Nordmannianaω. Είναι πολύ διαδεδομένο έλατο και χρησιμοποιείται κατά κόρον έχοντας μαλακές βελόνες με πλούσιο πράσινο φύλωμα και με την σωστή φροντίδα μπορεί να διατηρήσει τις βελόνες του για πολύ καιρό. Επίσης  το Abies Fraseri καλλιεργείτε για να αποτελέσει χριστουγεννιάτικο δένδρο με μικρότερο μέγεθός από το από πάνω και με πλούσιο άρωμα.
  • Ερυθρελάτη Picea abies αποκαλείται και ως Νορβηγικό έλατο. Ανοιχτό πράσινο φύλλωμα με κοφτερές βελόνες.
  • Πεύκο Pinus strobus L. κ.α μεγάλο δένδρο με μαλακές βελόνες, συγκρατεί επαρκώς τις βελόνες του.

Συμβουλές για την καλύτερη επιλογή του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

  • Πριν αγοράσετε δένδρο πρέπει αυτό να ταιριάζει με τις ανάγκες τις οικογένειας σας. Αν έχετε παιδιά μπορείτε να αγοράσετε πεύκα ή έλατα με μαλακές βελόνες. Σε σχέση με την ερυθραελάτη που έχει πιο σκληρές βελόνες. Καλό είναι να ρωτήσετε από εκεί που θα το αγοράσετε τι είδος είναι και αν ενδείκνυται για παιδιά. Επίσης το μέγεθος του δένδρου πρέπει να το σκεφτείτε όταν έχετε μικρά παιδία και κατοικίδια ζώα.
  • Μια σημαντική πληροφορία είναι να ξέρετε μήπως κάποιος στην οικογένεια σας είναι αλλεργικός σε ένα από αυτά τα είδη δένδρου. Κάποιοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο πεύκο κάποιοι άλλοι στο έλατο. Συνήθως τα πιο αρωματικά επηρεάζουν αυτούς που έχουν αλλεργίες.
  • Κατά την επιλογή του δένδρου επιλέγουμε δένδρα με λαμπερές βελόνες όχι καφετιασμένες και μαραμένες. Στα πεύκα οι βελόνες λυγίζοντας τες δεν πρέπει να σπάνε σε σχέση με τα έλατα που πρέπει να σπάνε. Ταρακουνήστε ένα κλαδί αν πέσουν πολλές βελόνες καλό είναι να μην το πάρετε συνεχίστε το ψάξιμο.
  • Πριν αγοράσετε δένδρο πρέπει να έχετε μετρήσει τον χώρο που θα τοποθετήσετε τον δένδρο σας και βασικό είναι το ύψος έως το ταβάνι αλλά και το πλάτος ώστε να χωράει άνετα στο χώρο που έχετε επιλέξει.
  • Η επιλογή του δένδρου σας στο σπίτι να μην είναι κοντά σε θέρμανση, γιατί μπορεί να στεγνώσει ή να έχουμε φαινόμενα να παίρνει φωτιά κοντά σε τζάκια και σόμπες. Επίσης να μην είναι πάνω σε διάδρομο γιατί θα έχει πολλές πιθανότητες να πέσει. Καλό είναι να το διατηρούμε την σχετική υγρασία του ψεκάζοντας κάθε μέρα με νερό τα φύλλα του αν είναι κομμένο το δένδρο.
  • Τα φώτα που θα τοποθετήσετε πάνω στο δένδρο ελέγξετε να μην είναι φθαρμένα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.christmas-1889984_960_720

Καλές γιορτές 

Απάντηση