Γεωπονικοί Προβληματισμοί

Τρεχάτε ..… έχουμε εκλογές στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σήμερα

Τα τηλέφωνα πήρανε φωτιά και εκεί που το μόνο που διαβάζαμε ήταν οι ενημερώσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε μάθαμε και για τις εκλογές μας. Βλέπουμε πολλούς συναδέλφους που ξανά αγάπησαν τον κλάδο τους. Ρίγη συγκίνησης με διατρέχουν καθώς τους ακούω για τα ωραία τους ενωτικά και για όσα έχουν μπορέσει και κατάφεραν στον κλάδο μας.

thumbnail

Για να δούμε τι είναι το  Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σύμφωνα με το ίδιο

<<είναι μια δημόσια υπηρεσία που έχει σαν σκοπό τη διεύρυνση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασολογίας, αλιείας και της διαχείρισης των ορυκτών και υδατικών πόρων, σε μια προσπάθεια επέμβασης και καθοδήγησης της εξέλιξης στους παραπάνω τομείς>>.

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι ο νομοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου και προσπαθεί πάντα να λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα “περιβάλλον”, το σεβασμό και την προστασία του. Ειδικότερα το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:

α) Μελετά με πρωτοβουλία δική του ή των αρμόδιων αρχών κάθε θέμα που αφορά στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, των δασικών πόρων, των ορυκτών και υδατικών πόρων κ.α

β) Γνωμοδοτεί με πρωτοβουλία δική του ή των αρμοδίων αρχών για κάθε νομοσχέδιο, προεδρικό διάταγμα και γενικό μέτρο που έχουν σχέση με :

– τη γεωργική, δασική, κτηνοτροφική, αλιευτική παραγωγή,τους φυσικούς πόρους και ειδικότερα τους εδαφικούς, δασικούς, αλιευτικούς, ορυκτούς και υδάτινους πόρους της χώρας,τη γεωτεχνική παιδεία και έρευνα,την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάστασή του, τις εδαφικές και υπεδαφικές συνθήκες θεμελίωσης και κατασκευής των διαφόρων τεχνικών έργων 

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ >>>>

Εδώ θέλω να εστιάσουμε όσον αφορά σε αυτό που αναφέρει παρακάτω στους βασικούς του στόχους, και να αξιολογήσουμε κατά πόσο τον πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια και αν υπάρχει καμιά ελπίδα να το πετύχει τα επόμενα.

στ) Προσπαθεί ως επιστημονικό και επαγγελματικό όργανο των επιστημόνων των αναφερθέντων ειδικοτήτων να υπερασπιστεί και να αναβαθμίσει την οικονομική τους κατάσταση, την επαγγελματική κατοχύρωση και προστασία τους και την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωσή τους. 

Τελικά θα το αφήσουμε ασχολίαστο. Τα συμπεράσματα δικά σας

Επίσης για το ΤΕΑΓΕ δεν θέλω να αναφερθώ,  η στα άλλα θέματα των καλά πληρωμένων σεμιναρίων για περαιτέρω πιστοποιήσεις που διενεργεί το Γεωτεε.

Η προτροπή μας είναι να πάτε να ψηφίσετε και να σκεφτείτε κριτικά τον ρόλο του Γεωτεε και μην μπείτε στην λογική πάω να στηρίξω τον φίλο μου όπως κάναμε οι περισσότεροι στο πανεπιστήμιο, δεν βοηθάτε έτσι ο κλάδος μας και ούτε εσείς, εδώ δεν έχει τσάμπα μπουκαλάκι και αν έχει γέρασες για τέτοια…….

Καλή ψήφο !!!

Απάντηση