Geoponoi.Gr

Μπρόκολο: Οφέλη για την υγεία και θρεπτική αξία

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που η κατανάλωσή του γενικά θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία. Ήξερες όμως ότι εκτός από μαγειρεμένο τρώγεται και ωμό;; Ωστόσο πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι αν μαγειρευτεί στον ατμό για λίγη ώρα έχει τα μέγιστα οφέλη για την υγεία

Το μπρόκολο αποτελείται από:

Οφέλη για την υγεία

Γενικά το μπρόκολο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και έχει υψηλές συγκεντρώσεις φυτικών ινών και πρωτεϊνών σε σύγκριση με τα άλλα λαχανικά. Η κατανάλωσή του είναι συνδεδεμένη με την μείωση εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, πρόληψη εμφάνισης καρκίνου και βελτίωση της όρασης.

Δικαίως λοιπόν είναι από τα πιο διάσημα λαχανικά τα οποία κάνουν καλό στην υγεία!!

Tip: Τρώμε ωμό μπρόκολο, μαγειρεμένο για λίγο στον ατμό ή βρασμένο για 7 λεπτά το πολύ!! Γενικά δεν το αφήνουμε για πολύ ώρα σε μεγάλη θερμοκρασία!! (αν διαβάζεις geoponoi.gr ξέρεις ότι οι περισσότερες βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά, τα ιχνοστοιχεία , οι φυτικές ίνες κλπ δεν είναι θερμοάντοχα και με τις υψηλές θερμοκρασίες υποβαθμίζονται, μειώνονται ή καταστρέφονται)

Καλλιεργητικές τεχνικές μπρόκολου πάτησε εδώ

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα εξής άρθρα:

Αλάτι Ιμαλαίων: Μύθοι και αλήθειες.

Ξηρή ή νωπή μαγιά; Και πως τις χρησιμοποιούμε σωστά

Γλουτένη: μύθοι και αλήθειες

Κατηγορίες μελιού – Ευεργετικές ιδιότητες

Exit mobile version