Από τον κήπο σου στο τραπέζι

Πως να ανακυκλώσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Όταν τα φωτάκια αρχίζουν να σβήνουν και οι πευκοβελόνες αρχίζουν να γεμίζουν στο σαλόνι σας είναι καιρός να σκεφτείτε το δέντρο που πήρατε. ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΆΞΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ

Ήρθε η ώρα να το ανακυκλώσετε η να βρείτε άλλες χρήσεις.

Εδώ θα γράψουμε κάποιες ιδέες για να σας βοηθήσουμε ….

Χιλιάδες δένδρα στην Ελλάδα και εκατομμύρια παγκοσμίως πωλούνται κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Αν ο Δήμος σας έχει ειδικό χώρο παραλαβής δέντρων με σκοπό την κομποστοποίηση η την ανακύκλωση του καλώς μπορείτε να το πάτε εκεί αλλά είναι κρίμα να το πετάξετε στα σκουπίδια σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αν ο δήμος σας δεν προσφέρει τέτοια υπηρεσία εδώ θα πάρετε μερικές ιδέες.

  • Μια ιδέα είναι το τοποθετήσετε στην άκρη της αυλής σας η σε κάποιο χώρο που θα σας επιτρέψει ο δήμος σας και να δημιουργήσετε έναν μικρό βιότοπο. Πτηνά, κουνέλια, σκιουράκια μπορούνε να βρούνε καταφύγιο εκεί όταν έχει κακοκαιρία ή ακόμα και να χτίσουν φωλιές.
  • Μία άλλη ιδέα είναι να πάρετε τις βελόνες με τα κλαδάκια και να τις καλύψετε γύρω από τα λαχανικά σας (ειδικά τα νεαρά) ώστε να δημιουργήσουν προστασία από το κρύο. Ακόμα και στα εξωτερικά σπορεία σας μπορείτε να τα τοποθετήσετε. Οι βελόνες θα κρατήσουν και την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται τα φυτά σας.
  • Επίσης να δημιουργήσετε κομπόστ, δείτε εδώ πως φτιάχνετε κομπόστ . Τα κλαδιά και ο κορμός αφού στεγνώσουν, σπάστε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στον σωρό.
  • Επίσης αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να το κάνετε κάποιο έπιπλο (π.χ έναν καλόγερο)

Πρέπει να σκεφτόμαστε με φιλικό τρόπο για το περιβάλλον γιατί είναι κρίμα απλά να το ρίξουμε στα σκουπίδια, με την πιο απλή μας κίνηση μπορούμε να το κάνουμε καταφύγιο για ζωάκια.

Απάντηση