Geoponoi.Gr

Καλλιέργειες εύκολες για αυτούς που ξεκινούν την κηπουρική

Φέτος πολύς κόσμος λόγω της πανδημίας αναθεώρησε πολλά πράγματα για την ζωή, είδε ότι τα απλά πράγματα στην ζωή έχουν νόημα. Βρήκε χαρά στην οικογένεια, στις οικογενειακές δουλείες, κούρεψε ο ένας τον άλλον βγήκε στον κήπο, φύτεψε λαχανικά. Είδε ότι έκανε σπατάλες πολλές παλιά και λίγο <κουνώντας το δαχτυλάκι του> μπορεί να εξασφαλίσει με το ελάχιστο κόστος ένα μέρος της τροφής του.

Δεν πειράζει αν δεν έχετε τον μεγάλο κήπο ή αν ζείτε στην πόλη και έχετε μόνο μπαλκόνι υπάρχουν καλλιέργειες που μπορείτε να βάλετε και μπορούν να σας προσφέρουν φρέσκα προϊόντα. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία όπως είπαμε και σε παλαιότερα άρθρα είναι κατά πόσο το μέρος που έχετε τα φυτά σας βλέπουν φως. Για μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος πατήστε εδώ υπάρχουν οι κατάλληλες συμβουλές.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για τοποθεσίες που τις βλέπει ο ήλιος. Ξεκινώντας το άρθρο πρέπει να είστε σίγουροι ότι το χώμα σας είναι κατάλληλο, αλλιώς μπορείτε να το βελτιώσετε με κόμποστ, κοπριά, περλίτη κ.α. Σε πολλά άρθρα μιλάμε για την βελτίωση των εδαφών.

Γρήγορες και αξιόπιστες καλλιέργειες για παραγωγή για αρχάριους. Ένα τρίκ που θα σας παρακινήσει σε αυτή την διαδικασία να παράγεται είναι να ξεκινήσετε με προϊόντα δαπανηρά που τα αγοράζετε με το τεμάχιο. Επειδή είστε νέος στην κηπουρική θέλετε να δείτε και γρήγορα αποτελέσματα για αυτό θα σας προτείνουμε κάποιες καλλιέργειες για αρχάριους που δεν έχουν υπομονή.

Μπορείτε να πατάτε πάνω στην καλλιέργεια και θα σας πηγαίνει σε άρθρο με καλλιεργητικές τεχνικές για την καλλιέργεια που πατήσατε.

Πράσινη Σαλάτα

Μπορείτε να σπείρετε μαρούλια, το καλό που έχουν τα μαρούλια δεν χρειάζεται να περιμένετε πάρα πολύ να μεγαλώσουν και να πάρετε ένα τεμάχιο όπως το βλέπετε στο σούπερ μάρκετ, αλλά όταν πάρει ένα αξιόλογο μέγεθος (20-30 εκατοστά) να κόβετε φύλλα και να τα βάζετε στην σαλάτα σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να σπείρετε πολλά διαφορετικά είδη μαρουλιών ώστε να έχετε μια πολύχρωμη σαλάτα.

Φασολάκια

Τα φασολάκια μπορούν να γίνουν εύκολα τόσο στον κήπο όσο και σε γλάστρα. Επιλέξτε ποικιλίες νάνες για τις γλάστρες και αναρριχώμενες για τους κήπους. Μπορείτε να ξεκινήσετε την σπορά από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο ο κύκλος των νάνων ποικιλιών είναι 50-70 ημέρες. Τα φασόλια δίνουν συνέχεια και όσο κόβεις τον καρπό στην ώρα του δίνει περισσότερους καρπούς.

Κολοκυθάκι

Είναι μια παραγωγική καλλιέργεια που κοστίζουν ακόμα και την περίοδο του καλοκαιριού. Μπορείτε να φυτέψετε μερικά φυτά και να τα κόβετε όταν γίνουν 10 εκατοστά, το κολοκύθι δίνει συνέχεια και όσο κόβεις τον καρπό στην ώρα του δίνει περισσότερους καρπούς. Ο καρπός κρύβεται πολλές φορές κάτω από τα φύλλα για αυτό πρέπει σχολαστικά να κάνετε την συγκομιδή.

Τα παντζάρια

Τα παντζάρια είναι μια εύκολη καλλιέργεια αρκεί να τηρείς της ημερομηνίες σποράς και να μην βιάζεσαι, οι σπορές γίνονται αρχές φθινοπώρου και τον Φεβρουάριο, είναι μια εύκολη και γρήγορη καλλιέργεια 60-90 ημερών. Παντζάρι σαλάτα με κρεμμυδάκι !!!

Σπανάκι ή Σέσκουλο

Το σπανάκι και το σεσκουλο είναι πολύ εύκολο. Όπως και το μαρούλι τα κόβεις συνέχεια τα φύλλα και δίνουν και άλλα φύλλα. Τα μικρά φύλλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα και τα μεγάλα φύλλα για φαγητά .

Φράουλες

Τι πιο ωραίο να κόβετε φράουλες από τον κήπο σας και το μπαλκόνι σας, να κόβετε όσες θέλετε και τα παιδιά να ευχαριστιούνται πολύ. Εύκολα γίνεται τόσο στο μπαλκόνι όσο και στον κήπο. Να φυτεύεται σταδιακά ώστε να έχετε μεγάλη περίοδο συγκομιδής.

Πάρτε μερικές ιδέες και ξεκινήστε το κήπο σας!!!

Πως να καλλιεργήσετε με επιτυχία λαχανικά σε γλάστρες

Για περισσότερα άρθρα για τον κήπο πατήστε εδώ

Exit mobile version