Από τον κήπο σου στο τραπέζι

Κοκτέιλ: από τον κήπο σου … στο ποτήρι!!

Καλοκαίρι και χαλαρή διάθεση αφήνοντας λίγο τις σκοτούρες να τις πάρει o ήλιος και το αλκοόλ. Πως όμως θα εκμεταλλευτούμε τον κήπο μας για να φτιάξουμε ωραία κοκτέιλ, παρακάτω θα δούμε κάποια γευστικά κοκτέιλ.

Όλοι ξέρουν  το Bloody Mary, το πιο διάσημο κοκτέιλ στον κόσμο από λαχανικά, αλλά ξέρεις ότι τα κοκτέιλ λαχανικών έρχονται σχεδόν σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου.

Πλέον τα λαχανικά έχουν μπει στους πάγκους των μπάρμαν. Οι μπάρμαν αναζητούν συστατικά που τους δίνουν έντονες γεύσεις, τέτοια προϊόντα είναι αγγούρια, πιπεριές, παντζάρια, ραπανάκια και ότι άλλο φανταστείς. Τα λαχανικά με το αλκοόλ φαντάζει κάτι αταίριαστο, αλλά στην πραγματικότητα η αντιπαράθεση της έντονη γεύση του αλκοόλ και της ζωηρής φρεσκάδας των λαχανικών μας γεμίζουν με πολλούς γευστικούς πόθους. Και αν σκεφτούμε την λαϊκή ρήση μην πίνεις με άδειο στομάχι είναι προτιμότερο να αναμειγνύονται αλκοολούχα κοκτέιλ με 100% φυσικό καθαρό χυμό φρούτων ή λαχανικών αντί με κάτι επεξεργασμένο με ελάχιστη θρεπτική αξία. Εξάλλου η νέα τάση στο εξωτερικό είναι να φτιάχνονται κοκτέιλ χωρίς προσθήκη ζάχαρης και η γλυκιά γεύση να δίνεται από φρούτα και λαχανικά. Το αλκοόλ ‘’καλύπτεται’’ με χυμό ντομάτας πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αρκεί πάντα συγκράτηση όχι να πιούμε 4-5 κοκτέιλ Bloody Mary και μετά να λέμε δεν βοήθησε η ντομάτα.

Δοκίμασε αυτήν την αναζωογονητική τάση, χρησιμοποίησε φρούτα και λαχανικά από τον κήπο σου και δημιούργησε φρέσκους χυμούς όπου θα τα συνδυάσεις με το κατάλληλο αλκοολούχο πότο ή και χωρίς αλκοόλ και θα απολαύσετε υπέροχες γεύσεις.

Αρχικά θα μιλήσουμε για το κλασικό Βloody Mary

bloody mary

Σε ένα σέικερ βάζουμε 15 ml χυμό λεμονιού, 15 ml χυμό lime, από ένα κουταλάκι του γλυκού τα παρακάτω υλικά, Worcestershire Sause, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και το ανακινούμε καλά. Σε ένα ποτήρι με παγάκια προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα,  45 ml Βότκα, 120 ml τοματοχυμό, ανακατεύουμε και βάζουμε σαν γαρνιτούρα ένα φυλλαράκι σέλερι. Πιπέρι βάζουμε την ποσότητα που θέλουμε αναλόγως πόσο πικάντικο το θέλουμε.

Κοκτέιλ Πιπεριά

Αυτό το κοκτέιλ θα σας ξυπνήσει τις αισθήσεις σας.

Στο κάτω μέρος του σέικερ βάλτε 3 με τέσσερις ροδέλες πιπεριάς κατά προτίμηση (γλυκιές πιπεριές όπιου χρωματισμού θέλετε), και 2 κλωναράκια φρέσκια μέντα.

Προσθέστε 90 ml χυμό γκρέιπφρουτ, 15 ml χυμό λεμονιού, 90 ml βότκα και 45 ml λικέρ της προτίμησης σας. Ανακαινίστε το καλά και στη συνέχεια σερβίρετε το σε ένα παγωμένο  χαμηλό ποτήρι και βάλτε μία ροδέλα πιπεριάς για γαρνιτούρα.

Απλά παντζάρι

beetroot

Σε ένα σέικερ  προσθέτουμε 30 ml χυμό παντζαριού, 60 ml χυμό καρότου, 120 ml χυμό πορτοκαλιού, 50 ml βότκα ανακαινίστε το καλά και σερβίρετε το σε ένα ποτήρι με παγάκια και θα απολαύσετε ένα δυνατό από γεύσεις κοκτέιλ.

Paloma

paloma

Ένα από τα πιο διάσημα cocktails στην λατινική Αμερική είναι το Paloma σε ένα ποτήρι προσθέστε πάγο, 60 ml λευκή τεκίλα, 15 ml χυμό λαιμ, 15 ml χυμό γκρέιπφρουτ, (προαιρετικά καστανή ζάχαρη οπού την τοποθετούμε πρώτα) και βάζουμε γαρνίρουμε αλάτι στο χείλος του ποτηριού.

Κοκτέιλ με αγγούρι

Αυτό το κοκτέιλ είναι κατάλληλο για απογεύματα, δροσερό και αναζωογονητικό.

Σε σέικερ τοποθετούμε πέντε φέτες αγγουριού, δύο κλαδάκια φρέσκια μέντα τα ανακινούμε καλά προσθέτουμε πάγο, 15 ml χυμό λαιμ, 90 ml τζιν. Τοποθετήσετε σε ένα ποτήρι και γαρνίρετε με μία φέτα αγγουριού.

Καλή Απόλαυση !!!!

Απάντηση